7-Eleven便利店推出醜比頭+Sanrio精品!大頭毛公仔座/卡套/索繩袋登場

文: 劉紀彤
2020.02.05

由日本設計師名畑俊孝所畫的搞怪生物醜比頭最近登陸7-Eleven便利店!醜比頭因爲「醜的可愛」吸引了一班粉絲,除了搞怪得意的外表之外,原來醜比頭仲有特別寓意,希望大家可以保持純潔的心靈生活!今次7-11便利店推出的精品有大頭毛公仔座、卡套、索繩袋,粉絲記得唔好錯過啦!

日本設計師名畑俊孝設計師認為人們常常會忽略了生活周遭,希望大家可以多留意身邊事物並保持純潔的心靈,因此設計出醜比頭。醜比頭雖然外表比較古怪,不過就因為「醜得可愛」而吸引了不少粉絲,即刻睇睇7-Eleven今次推出的醜比頭精品款式及價錢啦:

除了醜比頭之外,7-Eleven便利店更推出了一系列Sanrio精品,包括SANRIO膠杯、矽膠模、兩層小物盤,有興趣可以睇睇~ 

 

 

 

活動資訊

  • 地址 7-Eleven便利店

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】請您食卡樂B Potaland® 酸忌廉洋蔥味薯片!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓【夏日送禮】送麒麟一番搾啤酒及夏日和風禮品套裝!↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓