【觀塘好去處】觀塘土耳其馬賽克燈DIY工作坊 土耳其導師教你設計獨特玻璃燈

2020.08.29

好多人都聽過土耳其馬賽克燈,原來香港都可以自己整!位於觀塘的一間土耳其手工燈工作室Mosaic Art Studio,就有開設馬賽克燈DIY工作坊,由土耳其導師親自教授,無需要經驗都可以輕鬆整到!

工作坊由土耳其導師親自教授,首先設計玻璃瓶上的圖案,現場有模版可供參考,玻璃碎片有多款顏色選擇,主要分菱形同正方形。砌好形狀後就可以用膠水將圖案黏上玻璃瓶,加上小珠粒點綴然後壓實,最後放上燈檯就完成!

燈檯有不同款式,每款價錢都不同,可以跟據自己喜好選擇。

工作坊更提供土耳其茶點小食,現場亦有好多製成品可以參考或即場買走。

 

課程由$320起,內容包括、介紹材料
、教師親自教授及製作時間大約2個小時(時間會根據燈泡尺寸的大小而不定)
。

有興趣參與工作坊可>>按此購買<<

活動資訊

  • 人均消費$201 - $400
  • 地點 九龍觀塘駿業里8號世貿大樓7樓05室

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】送您最新iPhone 14!↓

↓立即分享美食 贏走獎品!↓

↓立即分享美食 贏走獎品!↓

↓正嘢!《社群》專區登錄App↓

↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

 ↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

評語

相關文章