【Twins演唱會2021】Twins明年成軍20周年 阿Sa阿嬌宣布2021年開騷

2020.12.31

本地女子組合Twins於2001年出道,明年正式成軍廿周年,近日鍾欣潼(阿嬌)出席活動時獲好姊妹蔡卓妍(阿Sa)驚喜隔空現身,以直播形式互動,期間兩人首度透露計劃明年舉行出道20周年演唱會!

由蔡卓妍(阿Sa)和鍾欣潼(阿嬌)組成的Twins不經不覺邁向成軍20周年,她們出道即爆紅,是不少8、90後的青春偶像。雖然近年兩人經常分隔兩地工作,加上疫情緣故,令兩人聚少離多,但無礙姊妹感情。日前阿嬌出席代言活動時,阿Sa都特地以視像通話形式為阿嬌撐場,而阿嬌更現場演繹Twins代表作《下一站天后》,令粉絲回憶返晒嚟!

2021年是Twins成軍20周年,兩人趁機宣布計劃舉行慶祝出道20周年演唱會,事後,阿嬌在微博寫上:「20年仿佛一瞬間,一路上的坎坷不定但有你在身邊鼓勵,不管未來飛向何方,都會約定和你(蔡卓妍) 一起20年後,再唱下一站天后。」

記得留意本網更多演唱會消息!

 

圖:FB@Twins、IG@q_gill、choisaaaa

活動資訊

  • 日期2021年1月1日 - 2021年12月31日 (日期待定)
  • 地點 紅館

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】請您同毛孩免費住酒店!↓

↓立即分享寵物照片 贏走獎品!↓

↓立即分享寵物照片 贏走獎品!↓

↓正嘢!《社群》專區登錄App↓

↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

 ↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

評語

相關文章