【長沙灣美食】深水埗人氣白布烏冬專門店進駐長沙灣 超大塊自家製烏冬!口感爽滑煙韌

文: LorLor Lee
2021.03.28

日本拉麵達人Meter Chen所開設位於大角咀的白布烏冬專門店「金所」人氣高企,去年白布烏冬專門店亦進駐深水埗,近日更宣布開設分店,選址長沙灣。店舖主打自家製一大塊薄薄的長方布形烏冬,口感滑溜又彈牙,想試的朋友又多一間店鋪食到啦!

白布烏冬專門店宣布開設長沙灣分店,白布烏冬全自家製,一大塊薄薄的長方布形的烏冬,口感彈牙煙韌又滑溜。還有不同的食法,例如沾麵、冷麵、湯麵等,各有特色又滋味。

不過白布烏冬數量有限,售完即止,有興趣的朋友記得預早排隊啦!

活動資訊

  • 地址 長沙灣長沙灣道638號長盛豪苑地下C號舖

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【送PHYSIOGEL全新男士護膚系列】

↓ 為男士們全天候水分修復💧↓

↓ 為男士們全天候水分修復💧↓

↓【夏日密密賞☀️】輕鬆擁有迷人電眼⚡↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓

↓免費換領Clalen海外限定款IRIS彩色日拋隱形眼鏡!↓