深水埗好去處|深水埗Cafe農曆七月限定鬼怪展覽!嘆住咖啡與鬼神會面/首次發售碟仙玩具

2022.08.06

農曆七月鬼門關打開,亡靈重返人間,在這個不寒而栗的月份,咖啡店Whatever. Coffee與「豚肉窩貼」合作以幽默方式演繹《香港鬼怪百物語》,為大家提一提神!各位善信可以邊嘆咖啡邊跟鬼神會面,現場會發售推出深水埗殺人升降機及碟仙設計師玩具,唔信邪的朋友不妨試試為你「指點迷津」!

本地藝術組合「豚肉窩貼」與深水埗咖啡店Whatever. Coffee創作出《香港鬼怪百物語》系列,搞怪演繹香港的鬼怪傳說。展覽收藏了不同靈異故事,透過圖文並茂演繹鬼怪角色,包括七、八十年代日本零食包裝內附送的食玩貼、海報、坐檯擺設及設計師玩具。

「豚肉窩貼」首次創作出深水埗殺人升降機設計師玩具,除了牛奶原色更設有限定版咖啡色,為搭電梯心慌慌的情景增添糖衣包裝!另外也有碟仙設計師玩具,隨身附帶手腳可能會令你洗碟洗到三魂唔見七魄!


地址:深水埗大南街172號B地舖 

營業時間:每日上午11時至下午6時 

電話:+852 5437 0493


 

活動資訊

  • 開放時間每日上午11時至下午6時
  • 日期2022年8月1日 - 2022年8月31日
  • 地點 深水埗大南街172號B地舖

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓「U Lifestyle App限時搶」↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓正嘢!《社群》專區登錄App↓

↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

 ↓必睇人氣生活+美食主題深度關注組↓

評語

相關文章