中秋節2022|西環堅尼地城周末限定「堅農中秋夜市」!雲集美食/手作皮革/寵物用品/燈籠打卡位

2022.09.10

西環堅尼地城市集「堅農夜市」返嚟啦!今次夜市集以中秋節為主題,同樣雲集本地攤位參與,寵物用品、家居用品、手作皮革等一應俱全,另外當然少不了出售應節月餅、小食等同大家一起歡度佳節。附近海濱長廊亦會佈置中秋燈籠裝飾,相信入夜之後更加有氣氛,有興趣朋友即睇以下內文詳情!

適逢中秋節,環保團體「堅農圃」再度與組織合辦「堅農夜市」,在堅尼地城海濱附近舉行中秋夜市集。組織表示今次雲集了更多本地檔主參與,類型亦非常多元化,包括寵物用品、家居用品、手作皮革用品,另外亦有小食、應節月餅及手作產品,非常豐富呀!附近海濱長廊會增添中秋燈籠裝飾,賞月打卡一流!

►App《U TV》專區超過50個自家製節目任睇

9月4日當晚會有人氣樂隊SJMN到場Busking,時間為19:00-21:00,大家可以一齊邊Jam歌邊行市集啦。「堅農圃」是全港首個結合水耕、魚菜共生及有機耕種的都市農場,市民和學生可透過農圃各項設施,在「種出關愛」計劃下的導賞團、課程及農耕體驗活動等,認識各種耕種系統的知識和科技,也可以在開放、休閒和美麗的環境中和親友享受愉快的時光。

 

堅農中秋夜市

日期:9月2日至4日、9月9日至11日

時間:4PM-10PM

地點:堅農圃卑路乍灣海濱長廊

交通方法:堅尼地城地鐵站A或C出口,前行5分鐘

圖及來源:FB@堅農圃IG@SlainteHK


 

活動資訊

  • 日期2022年9月2日 - 2022年9月4日
  • 日期2022年9月9日 - 2022年9月11日
  • 地點 堅農圃卑路乍灣海濱長廊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【U Lifestyle App聖誕周年慶】DayDay送大禮!↓

↓勁送機票/電話/遊戲機等巨獎!↓

↓勁送機票/電話/遊戲機等巨獎!↓

↓「U Lifestyle App限時搶」↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

↓逢星期三3PM入App搶!↓

評語

相關文章