旺角好去處|角落生物期間限定咖啡店登場!香港獨有圖案打卡元素/巨型白熊公仔韆鞦打卡位/主題精品店

文: 李紫彤
2022.12.19

角落生物粉絲注意!為慶祝Sumikkogurash™角落生物誕生10周年,咖啡店山下菓子將店鋪打造成期間限定的角落生物主題咖啡店,現場不但可以目睹多個角落生物角色的出現,更能到訪精品店,將得意產品購買回家!

角落生物10歲啦!日本由7月起已於東京及大阪舉辦10周年慶祝活動,並推出Sumikkogurashi™角落生物限定咖啡店。今個聖誕,限定咖啡店終於要登陸本港,角落生物將與山下菓子Kingsley Café合作,打造期間限定咖啡店。

►同場加映:【衝出嚟玩】將藍隧道及將軍澳跨灣大橋12月開通!來回簡易2小時單車路線/觀景台打卡

為隆重其事,日本破天荒授權使用一輯香港限定角落生物圖案作為咖啡店的設計元素,不論是裝飾、食品、精品及贈品,包括甜品杯、吊飾及陶瓷杯全部皆為香港限定,因此各位可於店內每個角落看到可愛角色們的身影,其中不得不影的就是巨型白熊公仔韆鞦打卡位及佈滿多個可愛角落生物角色的玻璃,精美又可愛!打卡後,各位更可以品嘗一系列以角落生物主題打造的美食與特色飲品,最啱喜愛角落生物的你!

角落生物咖啡店除了有得意趣致的裝飾外,現場更會特別設置Sumikkogurashi™角落生物限定主題精品店,店內將會售賣一系列角落生物產品,其中包括角落生物布袋、枕頭、筆袋及文具套裝等,記得到時去掃貨啦!

 

Sumikkogurashi™角落生物限定咖啡店

營業時間:1159-2000

地址:山下菓子 Kingsley Café

旺⾓角彌敦道700T.O.P商場3315號舖

荃灣如心廣場商場二期2210號舖

 

/資料來源:IG@kingsley_dessert_

活動資訊

Sumikkogurashi™角落生物限定咖啡店在旺⾓T.O.P商場3樓315號舖及荃灣如心廣場商場二期2樓210號舖

Sumikkogurashi™角落生物限定咖啡店的營業時間是1159-2000

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費試用】PHYSIOGEL全新面膜!✨↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓