沙田好去處|全港首個港鐵主題staycation登陸麗豪酒店!列車造型兒童床/車長室打卡位/模擬考古互動遊戲

文: 李紫彤
2023.01.16

鐵路迷注意!港鐵公司與麗豪酒店率先推出首個港鐵主題住宿計劃「Railcation 鐵‧渡‧樂」,主題房間內除了會設有港鐵列車造型兒童床、鐵仔掛畫等外,酒店更會於其他角落設置大大小小的港鐵主題打卡位,及特別準備為小朋友而設的互動遊戲,喜歡親子樂的你不妨帶上小朋友去遊玩!

Klook購買門票:>>按此<<

 

「Railcation 鐵‧渡‧樂」會於 2022 年 12 月 1 日至 2023 年 3 月 31 日期間帶領大家率先遊歷沙田站,並將首站定在麗豪酒店。其中最矚目的必定是港鐵主題房間,房間內設有港鐵列車造型兒童床、鐵仔掛畫、床單、枕頭、咕𠱸等特色佈置,客房更房飽覽城門河景。踏出房間,更可以於酒店的多個樓層走廊及大堂發掘鐵仔主題打卡點,其中包括以各個港鐵站為題的壁畫及「港鐵車長室」等,啱曬大家去影返幾張靚相!

除了打卡外,酒店更特別準備了互動遊戲,給予入住的小朋友免費參加,其中包括模擬考古同樂遊戲、輕觸式互動遊戲等,小朋友更會有機會獲得精美限定禮品—獨家首發港鐵主題音樂盒呢!而於 2023 年 4 月份,港鐵將會帶大家走到第二站繼續鐵路深度遊,大家不妨期待一下啦!

 

「Railcation 鐵‧渡‧樂」-- 沙田站

日期:2022 年 12 月 1 日至 2023 年 3 月 31 日

地點:沙田麗豪酒店

預訂連結:>>按此<<

 

圖/資料來源:麗豪酒店

活動資訊

  • 日期2022年12月1日 - 2023年3月31日
  • 地址 沙田麗豪酒店

「Railcation 鐵‧渡‧樂」-- 沙田站會由2022 年 12 月 1 日至 2023 年 3 月 31 日期間舉行

「Railcation 鐵‧渡‧樂」-- 沙田站的舉辦地點是在沙田麗豪酒店

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費試用】PHYSIOGEL全新面膜!✨↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓