迪士尼推出Marvel超級英雄主題活動!《奇異博士》主角現身網民大讚靚仔兼同呢兩位香港演員撞樣?

文: 李紫彤
2023.04.16

香港迪士尼樂園|迪士尼樂園將由4月28日起舉辦「Marvel Season of Super Heroes」活動,Marvel 超級英雄將會一連兩月現身迪士尼,與各位進行互動!此外,到時除了有全新Marvel主題巡遊、商品及美食外,更將會有來自《奇異博士》的特別嘉賓現身,演員更被網民大讚靚仔之餘,仲話與兩位香港演員撞樣!即刻睇睇詳情!

Marvel 超級英雄將由4月28日至6月22日,從電影世界登陸香港迪士尼樂園度假區明日世界,準備與粉絲大玩出手!在「復仇者聯盟號」戰車的領航下,一眾 Marvel 超級英雄將於全新巡遊「號召未來英雄:加入復仇者聯盟!」登場,各位更有機會與喜歡的超級英雄拍照留念,作為 Marvel 粉絲的你絕不能錯過!

重點來了!到時,來自《奇異博士》的王更會首次現身樂園,聯同其他超級英雄近距離與賓客見面。扮演《奇異博士》兩位主角的樂園演員,不但被網民說是貌似演員韋家雄及呂良偉,飾演「王」的演員更是被大讚「靚仔咗」!此外,香港迪士尼樂園更特別準備一系列 Marvel 主題的商品及美食,誓要讓各位沉浸於 Marvel 超級英雄的世界裏!

同場加映:【著數慳家王】深水埗$190酒店級牛扒餐附90分鐘任食薯條!必試極鬆軟安格斯封門柳+澳洲M7和牛

「Marvel Season of Super Heroes」

日期:4月28日至6月22日

 

圖/資料來源:香港迪士尼樂園、巴黎迪士尼樂園、FB@香港迪士尼樂園 | Hong Kong Disneyland

活動資訊

「Marvel Season of Super Heroes」將於4月28日至6月22日期間舉辦

《奇異博士》的王會首次現身樂園,於「Marvel Season of Super Heroes」活動中出現

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費試用】PHYSIOGEL全新面膜!✨↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓