旺角好去處 | 兆萬新開Y2K自拍館!全港首部Top View貼紙相機、3大復古打卡位

文: 伍琸允
2023.09.06

Y2K愛好者注意!旺角一間以Top View為賣點的自拍館「Ditto Snap」最近熱度超高,店家於7月份正式開幕,目前主打全黃Y2K風格貼紙相機,不僅設多款道具和飾物供配搭,場景更加入了不少復古元素,即刻約埋朋友仔去影相啦!

即刻去片

Y2K 千禧復古風近年可謂吹不停,加上韓式自拍館的興起,最近就有一間名為「Ditto Snap」的自拍館將兩種元素結合,掀起一陣全新熱潮。「Ditto Snap」位於不少年輕人的聚腳地 —— 旺角兆萬中心,於今年7月份正式開幕,賣點是擁有全港首部Top View貼紙相機,可以影出極具復古風格的照片。

人氣Y2K風泰國品牌進駐香港!旺角期間限定店發售官方授權正版服飾/文具/精品

店面環境呼應主題,同樣加入了不少復古元素,包括舊電視、霓虹燈等多個場景供打卡。而且還設有充滿回憶感的街機和遊戲,比如 Street Fighter 等,絕對不用擔心排隊時間冇嘢做!

目前店家主打全黃Y2K背景房,相紙方面設有不同格數可選,有較罕見的1格,也有常見的4格及8格,亦可以自由選擇相框顏色和圖案,可以滿足不同需要。價錢方面1格每次收費為$60,4格及8格價錢則為$80。

另外場內亦設多款道具和飾物供配搭,如兔耳帽、Y2K 黑超眼鏡、頭戴式耳機等。

Ditto Snap

地址:旺角兆萬中心6樓右轉

營業時間:15:00 - 21:30

官方 Instagram:@ditto.snap

旺角好去處丨兆萬新開韓式自拍館!最平每張$24仲可以加印、免費電子檔+可愛頭飾道具

來源:拍攝採訪

活動資訊

  • 地址 旺角兆萬中心6樓右轉
  • 人均消費$51 - $100

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費試用】PHYSIOGEL全新面膜!✨↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓