Rubberband演唱會2023|Rubberband 12月九展開騷!出道15年聖誕除夕檔重回演出起點 演出時間/日期/票價/售票網站一覽

文: 李國樑
2023.10.06

Rubberband出道踏入15年,出道便於樂壇頒獎禮中奪得「新城勁爆樂隊」和「叱咤樂壇組合金獎」。15年以來開辦過多個演唱會及獲得過不少組合獎項,如今Rubberband決定重回大型演出的起點- Star Hall舉辦一連四場演唱會,由12月24日至31日在九龍灣國際展貿中心Star Hall舉行,票價分為 $880 / $680 / $480,門票優先發售及公開發售之日期及詳情將於不日公布。

2023年10月6日更新︰

《RubberBand <Juntos>音樂會》四場門票於公開發售後火速售罄!現宣布加開12月26日 Boxing day一場!

今次是RubberBand繼兩年前紅館個唱後再度開Show,即掀起撲飛熱潮,四場門票於昨早公開發售,不消2小時便全部售罄,不少Fans都未能成功搶票。主音6號聽到有關消息後,興奮之餘也感謝大家的支持,說:「好多謝大家!銷情咁理想係始料不及,觀眾入場支持我哋每一場演出,都唔係必然嘅事,我哋更加不能怠慢,會做好呢幾個晚上嘅演出。」

Mentholatum Lipcare Presents RubberBand <Juntos>音樂會

日期:2023年12月24、25、30及31日(以上場次全部售罄)

   2023年12月26日(加場)

時間:晚上8時15分(12月31日開Show時間:晚上9時30分)

地點:九龍灣國際展貿中心3樓匯星 Star Hall

票價:$880 / $680 / $480

加場門票由10月11日起於快達票公開發售

網上購票:按此

購票熱線:31 288 288


 

2023年9月19日更新︰

《RubberBand <Juntos>音樂會》公佈詳情,門票將於10月5日於快達票公開發售。

今次的音樂會選擇在Star Hall舉行,對於RubberBand來說別具意義,6號道:「RubberBand 2009年舉行首個演唱會Concert No.1就係喺Star Hall舉行,因為係第一次辦專場,所以呢個音樂會喺我哋心目中永遠都有個位置喺度。嚟緊九展將會改建,我地希望喺佢完成歷史任務之前,嚟返呢度再次開音樂會,體會返09年嗰陣我哋嗰份青澀同初心嘅之餘,同時檢視自己有冇遺失、違背昔日嘅心態,另外亦呼應返我哋今次音樂會主題:搵返一啲方法同自己相處,以及重新學習同世界相處。」

Mentholatum Lipcare Presents RubberBand <Juntos>音樂會

演出日期︰20231224253031

演出時間︰晚上8時15分 (12月31日開Show時間:晚上9時30分)

演出場地︰九龍灣國際展貿中心3樓匯星 Star Hall

票價︰$880 / $680 / $480

購票連結︰按此

開售時間︰105日起


14年前,Rubberband於九龍灣國際展貿中心Star Hall舉行出道首個演唱會《RubberBand Concert#1》

出道15年以來,Rubberband成功走遍過一些更大型的舞台,也曾於香港頒獎禮上收獲不少組合獎項。如今Rubberband正式宣佈將於2023年12月24日至31日回到九龍灣國際展貿中心Star Hall,跟粉絲一同渡過聖誕及除夕。

演唱會名為《Juntos》,Rubberban於社交平台上解釋Juntos是西班牙語,意思是一群人聚在一起做一件事。雖然票價已經公開,不過門票優先發售及公開發售之日期及詳情將於不日公布,有興趣的讀者緊記留意後續報道。

 

Mentholatum Lipcare Presents RubberBand《Juntos》

演出日期︰12月24日至31日

演出場地︰九龍灣國際展貿中心Star Hall

票價︰$880 / $680 / $480

購票連結︰待定

開售日期︰待定

圖片來源︰FB@Rubberband

12月24日至12月31日

九龍灣國際展貿中心Star Hall

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】滿分好評驅蚊劑!↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓【社群送禮】送ZAO深層倍潤護膚套裝!↓

↓為肌膚注入保濕力量↓

↓為肌膚注入保濕力量↓