【聖誕裝飾2023】記者直擊灣仔玩具街聖誕10大平價裝飾!聖誕樹/頭箍/聖誕卡$2起

文: 黎穎琛
2023.12.22

就快到聖誕節,不少人都喜歡購買聖誕裝飾佈置家居或辦公室增添節日氣氛,記者今次走入灣仔玩具街走均6至7間店舖,精選了$100買到的10大必買聖誕裝飾,想搵到抵買的聖誕裝飾記得睇睇詳情啦!

說到聖誕節,最標誌性的裝飾一定是聖誕樹!記者發現最平$25就買到迷你尺寸的聖誕樹,放在辦公室或家中桌面上都十分慳位之餘,更立刻充滿聖誕氣氛!除了傳統松樹造型的聖誕樹,記者亦找到造型比較新穎、閃爍的白色聖誕樹,如果想買大一點的座地款式亦有不同尺寸選擇,除了聖誕樹,水晶球亦有不同款式,$20起就能入手!

即刻去片

想佈置家居或辦公室,這裏亦有聖誕彩帶、燈飾、波波球、天使吊飾及花圈等,$15起有交易,顏色選擇眾多,如果要參加聖誕派對,最適合買個頭飾增添聖誕氣氛,不少店舖都有很多頭飾選擇,選擇困難症絕對會花多眼亂!$6起就買到超可愛的小鹿造型髮夾、聖誕頭箍、聖誕帽、聖誕老人眼鏡等配飾。另外,交換禮物時想花多少少心思附上聖誕卡的話,這裏最平$2就買到,想趕上聖誕節尾班車,就要快點來尋寶啦!

地址:香港灣仔太原街 (港鐵灣仔站A3出口步行2分鐘)

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費試用】PHYSIOGEL全新面膜!✨↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓