光榮冰室推1L桶裝港式檸檬茶!指定一間分店限定!跟餐呢個價錢就買到

文: 李沛堯
2024.04.25

香港市面上越來越多爆打香水檸檬茶、甚至有連鎖餐廳品牌選用冷壓檸檬汁等等,光榮冰室最近就推出1L超大桶裝港式正宗檸檬茶,保證能飲到超滿足。而且價錢不貴,但需注意桶裝檸檬茶只有一間分店限定,即睇內文了解!

光榮冰室近日推出夏日限定的1L桶裝檸檬茶,於旺角店期間限定,售價為$25一桶;跟餐價加$13就飲得到!餐廳特別提到眼見通街都是香水、鴨屎香檸檬茶,認為港式正宗檸檬茶才是經典,亦標榜桶裝檸檬茶使用原隻檸檬,超大桶超滿足!

大家都知道香港人對於檸檬茶的要求甚高,光榮冰室一推出即有網民留言表示可不可以「走甜」、「少冰」、「少甜」等等。而光榮冰室亦有回覆表示以上要求都可以做到。網民們對桶裝檸檬茶的反應亦相當熱烈,希望店方其他分店都能推出,又希望能推出其他桶裝港式飲品。

光榮冰室1L桶裝檸檬茶

地址:旺角花園街3-5號鴻威大廈地下12-13號舖

 

來源:光榮飲食

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓