KFC「格格脆薯塊」限時回歸!周四起推出全新「泰式紅咖哩脆雞」

文: 梁穎心
2024.05.14

KFC又有全新口味雞件喇!由 5 月 16 日起將推出期間限定「泰式紅咖哩脆雞」系列,在香港都嘆到泰式火辣辣滋味。另外,KFC粉絲心心念念的格格脆薯塊限時回歸,掛住薯格的朋友跟餐加$5就食到。拉落內文搶先睇「泰式紅咖哩脆雞」系列套餐有咩揀有咩食喇!

5月16日起推出「泰式紅咖哩脆雞」

繼 2021 年的「泰式歎泰有 Feel」系列後,KFC 暌違 3 年推出期間限定「泰式紅咖哩脆雞」系列,今個星期四開始即可嘆的「泰式紅咖哩脆雞」、及「泰式紅咖哩脆雞翼」,最後記得嗌埋「柑桔檸檬茶 Cup Cup」解辣喇!「泰式紅咖哩脆雞」當中的紅咖喱醬汁用上紅辣椒乾、薑黃、孜然及胡椒等香辛料,配搭泰式料理的檸檬葉和椰香味濃,讓你一啖飛到泰國。

▼按圖睇「泰式紅咖哩脆雞」系列套餐▼(堂食及外賣自取)

格格脆薯塊限時回歸

KFC的「Fing Fing薯條」縱然好食,仍然有大批粉絲掛念經典小食「格格脆薯塊」。為回應大眾訴求,由5月16日起,闊別半年多的格格脆薯塊將限時回歸。惠顧套餐加$5 即可升級套餐小食至格格脆薯塊,機不可失。

來源:KFC

同場加映:【夠鐘放飯】最新影片

活動資訊

  • 開始日期2024年5月16日起

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Kilo Calo慢煮即食雞胸套裝!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓

↓ 雞胸經低溫慢煮烹調!/ 提供研製多時的獨特口味!↓

↓【U Jetso】Mother Pearl圓貝健康好味便攜輕食!↓

↓ 方便又健康好味!多款口味可供選擇! ↓

↓ 方便又健康好味!多款口味可供選擇! ↓