金鐘海都酒家推多啦A夢無人機宴 $888邊食邊睇全球首場匯演

文: 李沛堯
2024.05.24

近日香港即將舉行多啦A夢無人機匯演消息一出,即引起市民熱烈關注,相信不少人都想一睹這場全球首場的匯演!最近有金鐘酒樓就看中商機,推出多啦A夢無人機晚宴,顧客就不用與人群擠逼,舒舒服服安坐海景位置邊食邊睇騷!

位於金鐘中信大廈的海都酒家緊貼熱潮,推出於5月25日舉行的全球首場多啦A夢無人機匯演宴席,每位$888(兩位起)即可安坐酒家海景位置,邊食邊睇這場全城矚目的無人機演出。套餐餐單包括澳洲龍蝦、佛跳牆、元具皇等菜式,屆時就能舒舒服服欣賞匯演。

不過有網民就質疑酒家位置能否清楚觀看表演,由於無人機匯演於尖沙咀星光大道一帶位置上演,酒家位於的金鐘海濱一帶有可能出現視線受阻的情況。除此之外,有網民就指套餐價錢過於進取,兩位買單約盛惠$2000,與觀看時間不成正比。

全球首場多啦A夢無人機匯演其實是為全球最大型的多啦A夢巡迴特展香港站預先,7月份將會百分百展出多啦A夢的世界,有關展覽及無人機匯演詳情可參閱以下文章內文。

多啦A夢巡迴特展7月登港!全球首站!多啦A夢無人機匯演5月率先公演

海都酒家 

地址 :金鐘添美道1號中信大廈5樓501號舖

電話號碼:28772211

 

來源:Facebook@香港茶餐廳及美食關注組

活動資訊

  • 日期2024年5月25日 - 2024年5月25日
  • 地點

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【社群請您睇】 "The Parallel Live" 音樂會↓

↓ 周國賢x方皓玟聯手合作↓

↓ 周國賢x方皓玟聯手合作↓