內地人氣烤魚店6月登陸觀塘!探魚再開第2間分店 已有圍板

文: 王煥雯
2024.05.29

內地人氣烤魚店探魚早前於沙田新城市開設香港首間分店,最近有網民發現探魚於觀塘創紀之城APM再開分店,並已有探魚圍版,將會是探魚在香港開設的第二間分店。官方表示預計在6月1號開幕,而且分店新增蒽蒽蒽明烤魚,特飲和小食,觀塘食飯又多一個選擇啦!

觀塘創紀之城APM出現探魚圍版:

同場加映:【香港周圍遊】最新影片

來自深圳的人氣烤魚餐廳「探魚」將於2023年尾正式登陸香港,首間分店選址沙田新城市廣場,供應多款烤魚口味,包括兩大人氣之選「鮮青椒爽麻味烤魚」及「重慶豆花烤魚」。

除招牌烤魚外,探魚也有多款特色食品可供選擇,爆漿鴛鴦糍粑、絕絕子爆汁炸雞、嘭嘭小酥肉都是進店必食。包含魷魚鬚、牛肉串、掌中寶各5串的海陸空把把燒天團及探魚就醬麵也是人氣之選。

店內亦有自助區無限追加冰粉,也可以按自己喜好添加配料。另有茶飲區提供自家製菊花茶和荷葉茶,解辣一流。

即睇探魚香港menu:

探魚 (觀塘店)

地址:觀塘觀塘道418號創紀之城5期APM三樓L3-13號舖

電話:21866398

來源:U Food

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【6月限定雙重賞🎉】!↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓

↓ 分享打卡靚相即免費送📸↓