魚米家米線專門店全線結業!開業24年最後分店月尾結業

文: 鄺梓晴
2024.06.14

魚米家米線店全線結業!日前有網民分享,開業24年的魚米家日前在大角咀最後一家分店的門外貼上告示,表示將會於月尾結業。魚米家全盛時期曾有逾10家分店,遍佈港九新界。

於2000年開業的魚米家主打魚腐魚湯米線,曾被網民大讚魚腐彈牙真材實料。近日有網民在各個Facebook群組分享,魚米家最後一間分店位於大角咀海桃灣,日前貼上結業告示,指由於租約期滿,最後營業時間至6月23日晚上9時,翌日正式結業。有指結業主因是由於業主加租,使他們不勝負荷,最後只好無奈離場。

有街坊表示開業初期做得好好,一星期會去幾次,可惜後來每況愈下,招牌魚湯都被改到淡而無味,即睇網民留言啦!

資料及圖片來源︰FB@大角咀·大角嘴餐廳美食吃喝玩樂關注組、FB@魚米家 YUE MIC KA 

魚米家魚湯米線 詳情

地址:大角咀櫻桃街38號西九匯2樓205號舖
營業時間:星期一至日 早上7時30分至晚上10時30分
結業日期:2024年6月23日晚上9時

同場加映:【著數慳家王】最新影片

活動資訊

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【全城招募120隻毛孩】試用腳掌潔護SPA泡泡!↓

↓登記攞禮物番屋企↓

↓登記攞禮物番屋企↓

↓【夏日送禮】送麒麟一番搾啤酒及夏日和風禮品套裝!↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓