駐香港韓國文化院夏季韓文課程招生!為期5星期 費用全免!學習韓國旅遊用語/溝通用語/韓國文化

文: 梁穎心
2024.06.19

位於中環的駐香港韓國文化院經常舉辦推廣韓國文化的活動,包括韓國電影日、K-pop應援展覽、藝術展、韓食烹飪課程、及各類相關體驗活動。文化院最新宣布,2024年夏季特別學期韓文課程現正招生,學生可以參與為期5星期的韓文班,費用全免。即睇報名方法及課程詳情喇!

駐香港韓國文化院宣布,世宗學堂夏季特別學期韓文課程即日起接受報名,對韓國文化或韓語有興趣的朋友就要把握機會喇!為期5星期的韓文課程費用全免,參加者只要在第一堂繳交$500元按金,出席率達80%或以上的學員可獲全額退還按金。

由於是次招生的是特別學期課程,故未有開設初級班。如果你想由零開始學習韓語,就要留意明年2月開放的春季學期韓語課程。對韓文有認識,但想加深了解的朋友無需擔心,今次開辦的韓文課程分了5類班別,在報名前學生須先進行聽力及閱讀理解能力測試,以便分派班別。

∇即睇上課時間及課堂內容∇

截止報名日期:6月24日 上午9時正

>>報名連結<<

駐香港韓國文化院

地址:香港中環鴨巴甸街35號PMQ 元創方 B座Hollywood 6-7樓

查詢:koreanlanguage@kcchk.kr/2270-3505 (Ms. Lam)

來源:駐香港韓國文化院

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】請您食卡樂B Potaland® 酸忌廉洋蔥味薯片!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓【夏日送禮】送麒麟一番搾啤酒及夏日和風禮品套裝!↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓

↓登記即有機會攞禮物番屋企↓