韓國咖啡店大搞梁朝偉生日應援!偉仔馬卡龍超神似/人生四格照

文: 李沛堯
2024.06.28

影帝梁朝偉魅力果然沒法擋,人氣甚至紅到南韓!適逢梁朝偉62歲生日,有韓國粉絲於當地咖啡店為偉仔大搞生日應援,店內除了充滿梁朝偉的海報、照片佈置讓粉絲們打卡,還有生日禮品包以及可與偉仔齊擺pose拍「人生四格」自拍照!

梁朝偉生日應援

適逢6月27日是影帝梁朝偉生日,有韓國咖啡店就為偉仔舉行一連3日的生日應援活動,店內滿佈梁朝偉的海報照片,並展出Tony的電影作品。另外亦設有自拍亭,可與梁朝偉齊齊擺心心手勢拍攝「人生四格」,輕鬆獲得與影帝的合照!

 

梁朝偉生日禮品包

除此之外,韓國粉絲亦非常有心,準備了生日禮品包派發,內有偉仔小卡、菲林膠片、自製門票等等,款款設計超具心思!另外店家亦準備了朝偉馬卡龍,將偉仔卡通樣貌印在甜點上,超級神似可愛!在韓國的大家可把握最後一日的機會,到場為偉仔慶生!

梁朝偉韓國生日應援詳情

日期:6月27日至29日
地點:門羅咖啡館(카페 먼로)
地址:首爾特別市麻浦區楊花路6街57號3樓(서울 마포구 양화로6길 57 3층)

 

圖片來源:Threads@bonnieauuu授權轉載X@momentony627

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【請您試用】Parisine全新香水身體護理系列↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓

↓潔淨肌膚同時散發綿長持久的香氣↓

↓【限時搶⚡】請您食卡樂B Potaland® 酸忌廉洋蔥味薯片!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓

↓ 濃郁開胃的酸忌廉味 + 香氣四溢的洋蔥味!↓