HANA菊梓喬意外後PO新相意外引爆變臉傳聞 網民指鼻樑疑變高有微調之嫌

文: 羅志宏
2023.02.22

歌手HANA菊梓喬日前於澳門舉行巡迴演唱會,開騷期間發生舞台意外,耳機突發生故障,導致高分貝聲音轟炸耳膜,左耳耳膜疑似嚴重受損,後證實是耳膜發炎。HANA返港求醫後,亦在IG社交平台上撰寫長文報平安,不過這次事件卻意外引爆變臉傳聞,其鼻樑疑變得筆直,惹來微調之嫌。

HANA的舞台意外消息經報道後,她在IG撰文表述事件,「想同大家報個平安,其實已經睇咗醫生,醫生說只要好好休養,等我耳仔休息一陣,就應該好快好返架啦!呢三年疫情演藝行業停頓,剛剛才復甦,所以演藝行業的工作同人也在剛剛PICK UP的節奏上,起初難免會有點混亂,這次是很單一的個別事件,所以感謝大家關心,希望娛樂圈會繼續蓬勃,亦都希望大家繼續期待我下一次的演唱會以及作品。繼續帶多啲好SHOW俾大家!」

不過,事件就意外令網民錯重點,指她鼻樑變高,靚樣陷入微調疑雲,HANA亦一於懶理是非,繼續PO演唱會的靚相,大晒靚樣造型。有網民指出HANA的鼻樑變得更挺、更直,五官更見精緻,同時亦有粉絲就力撐只是化網效果,並以過去幾年的舊照力證HANA靚樣一樣。

►同場加映:【著數慳家王】台灣2派克雞排登陸紅磡!多款夜市小食$10起/超多汁脆皮雞排

圖片來源:IG@HANA菊梓喬

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費睇】《香港打卡蛋糕合集》↓

↓50間蛋糕店介紹!附真實食評/選購攻略等↓

↓50間蛋糕店介紹!附真實食評/選購攻略等↓