40歲泳兒疑似宣布結婚?結束愛情長跑11年寫「我願意!」其實是美麗誤會

文: 羅志宏
2023.04.04

現年40歲的女歌手泳兒(Vincy)與圈外髮型師男友Ziv愛情長跑11年,今日在IG社交平台上貼出鑽戒照,並寫上:「我願意!」三字,惹來一眾圈中好友紛紛留言送上祝福!不過,這次的「婚訊」是個美麗誤會,鑽戒相其實只是泳兒新歌MV裡的情節和對白。

婚訊傳出後,泳兒就向傳媒回應指是個誤會:「要同傳媒朋友同埋好朋友講聲唔好意思,令到大家誤會咗。這張圖是我後日出嘅新歌MV裏面其中一個情節同埋對白。再次講聲唔好意思令大家誤會。但對所有朋友對我的祝福同厚愛,講聲多謝,如果有喜訊的話,我一定會直接同大家公佈」

 

►同場加映:【著數慳家王】柴灣名物$35超巨型魚柳包!每日兩點前賣清光 $29足料雞扒包

 

圖片來源:IG@泳兒

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送機票✈️】分享旅行靚相 贏免費機票↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓