Anson Lo@MIRROR化身「最萌教主」!為香港迪士尼樂園拍宣傳片 攬實Duffy and Friends秒變大細路

文: 王庭芝
2023.04.13

香港迪士尼樂園由即日起至6月22日期間推出「Duffy與好友同萌遊」,包括全新Duffy與好友遊玩屋、4月指定日子舉行的「StellaLou夢想起舞吧」,以及多款主題限定精品、美食及酒店體驗等。MIRROR成員「教主」盧瀚霆(Anson Lo)除了早前現身活動啟動儀式,他亦為樂園拍攝了全新宣傳片,今日(13日)樂園發放製作花絮,見到更多教主與Duffy and Friends的互動。

原來Anson Lo在拍攝前一日已入住香港迪士尼樂園酒店,休息充足以最佳狀態迎接拍攝工作。甫開機,Anson Lo已經即時進入狀態,一改又Cool又型的形象,戴上角色頭箍變身「最萌教主」,與Duffy合照,又抱著LinaBell露出腼腆表情,全程大細路上身,寓工作於遊玩,而在鏡頭後,教主專業地跟工作人員溝通,務求將由心而玩的心情,透過畫面傳遞給觀眾。

同場加映:【衝出嚟玩】鰂魚涌電影特技武術道館開幕!變身電影英雄「吊威也」飛翔空中+打壞人/學特務007揸搶

幕後花絮中,Anson Lo分享了這次為迪士尼拍宣傳片的感受:「嚟香港迪士尼樂園同Duffy and Friends拍攝係好夢幻、奇妙又開心嘅經歷。Duffy and Friends佢哋好Cute,好似一班好朋友無憂無慮咁喺埋一齊玩,同佢哋一齊,我都好似成為咗佢哋嘅一份子,搵番自己嘅童心!」Anson Lo在拍攝期間也真的與Duffy and Friends成為了好朋友,在大街餐廳拍攝品嚐「Duffy與好友下午茶」時,會帶同穿上春日新裝Duffy與好友毛公仔拍照留念;看到漂亮的毛公仔服飾,又會悉心為Duffy轉換造型,這對於本身就是時尚達人的Anson Lo來說,沒有難度之餘,也輕易為Duffy塑造出最型格的造型。

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓