鍾嘉欣現身親自回應雙面人事件!9字終極平反獲讚EQ高 久違一年多終返港拍廣告狀態大勇

文: 羅志宏
2023.04.20

藝人鍾嘉欣(Linda)自2021年1月返回加拿大後,誕女再組幸福五口之家,而去年曾傳出「雙面人」的黑面風波,嘉欣一直未有回應相關傳聞。日前,鍾嘉欣久違一年多終於返港,現身為品牌拍攝新一輯廣告,更首次親自回應雙面人事件,以9字終極平反!

鍾嘉欣去年突然被爆出「雙面人」的黑面風波,有網民於網上開名直指於溫哥華街頭偶遇嘉欣,卻被嘉欣疑似黑面唔肯合照。事件傳開後,屢有零散傳聞指入行多年的嘉欣是「雙面人」。事隔數月,鍾嘉欣日前現身香港表受傳媒訪問,被問到「黑面」風波一事的回應時,嘉欣的發言就獲讚EQ高。

鍾嘉欣表示:「我諗人生裡面,個個都會遇到鍾意你嘅人,同唔鍾意你嘅人,自己只可以繼續做好自己。懂我、識我嘅人、愛錫我嘅人就會知道我係點樣。咁所以其他嘅嘢,我覺得唔需要特別回應。」嘉欣最後再以終極一句「沉默就係最好嘅回應」9字回應,態度大方得體。

 

同場加映:【衝出嚟玩】日間船P散團出海玩足7小時!夾船單人報名都得!中環出發/包三餐/酒水任飲

 

圖片來源:IG@鍾嘉欣、節目截圖

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送機票✈️】分享旅行靚相 贏免費機票↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓