Anson Lo盧瀚霆個人全新品牌「LOVERAL」首推中秋節月餅 8個迷你月餅定價遠超五星級酒店

文: 羅志宏
2023.06.15

Anson Lo月餅|MIRROR成員Anson Lo(盧瀚霆)最近成立個人全新品牌「LOVERAL」,推出一系列中秋節月餅,繼其個人服裝品牌「ALLOVER」後,實行踩過界進軍飲食界。雖然Anson Lo首推的中秋節月餅目的只是預購階段,不過定價就相當進取,甚至遠超不少五星級酒店,因而引起熱議。

Anson Lo個人全新品牌「LOVERAL」於日前率先推出「ALLOVER The Moon」三款月餅禮盒套裝預購,主題糅合了中秋傳統與浪漫主題為概念,,整個系列的月餅有四種口味,包括粉紅奶黃、焙茶、開心果及傳統蛋黃白蓮蓉。

定價方面,三款月餅禮盒套裝同樣相當進取。8件裝雜錦月餅禮盒定價$659、8件裝粉紅奶黃月餅禮盒定價$659、8件裝傳統蛋黃白蓮蓉月餅禮盒定價$629,並附送專屬限定的餐具套裝一套。有網民就表示價錢比起不少五星級酒店的月餅禮盒更為高,以五星級酒店出品的定價高出約三成以上。

 

同場加映:【今期Chill抵】沙田萬怡酒店自助餐買一送一!人均$221起歎即開生蠔/胡椒炒龍蝦!送蒜茸牛油虎蝦

 

圖片來源:LOVERAL

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費睇】《香港打卡蛋糕合集》↓

↓50間蛋糕店介紹!附真實食評/選購攻略等↓

↓50間蛋糕店介紹!附真實食評/選購攻略等↓