24歲姜濤被爆拍拖!疑撻著MIRROR御用髮型師 秘譜地下情逾一年結束A0身分?

文: 羅志宏
2023.07.02

姜濤被爆拍拖!MIRROR人氣王姜濤由參賽《全民造星》起公開了「A0」身份,即從未有過戀愛經驗,至今入行4年亦鮮有緋聞傳出;不過,最新傳出姜濤拍拖的傳聞,有報道指姜濤秘密撻著MIRROR的御用髮型師Lydia,兩人已譜出地下情已逾一年。姜濤有女友的緋聞一出,不少「姜糖」就搜出不少蛛絲馬跡,原來早已有跡可尋!

現年24歲的姜濤被傳與MIRROR的御用髮型師Lydia秘密拍拖超過一年時間,有報道指姜濤自2022年年初拍攝ViuTV劇集《季前賽》時,已與MIRROR御用髮型師Lydia互有好感,繼而開展地下情,發展成男女朋友關係。

另外報道亦爆出,今年3月姜濤與Lydia同遊日本為女友慶生,更有傳早前姜濤與家人的澳洲悉尼之旅,Lydia亦有隨行做「跟得女友」。從御用髮型師Lydia的社交網所見,Lydia與MIRROR的工作關係密不可分,不時都會有大合照出現。

而翻查姜濤的社交網,早在2021年8月,姜濤就曾在IG社交帳戶公開新歌MV的拍攝花絮,片中見到姜濤與髮型師Lydia玩得不亦樂乎,鬧着玩的姜濤當時拿着玩具槍周圍玩,然後對住髮型師Lydia「開槍」,以槍聲嚇玩她。片中聽到Lydia說:「你唔好過嚟,你唔好過嚟,走開呀」,姜濤再問:「你覺得我點呀?」Lydia再笑著說:「好靚仔,全世界最靚仔,唱歌又好聽⋯⋯」,兩人打情罵俏的互動甚為開心。

 

 

同場加映:【香港周圍遊】teamLab期間限定展7月登陸九龍灣!6大展區曝光/鯨魚小山谷/發光波波屋

 

圖片來源:IG@姜濤、Lydia、節目截圖、劇集截圖

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費試用】PHYSIOGEL全新面膜!✨↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓【社群送禮】麒麟一番搾啤酒及禮品套裝!↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓