COLLAR正式成立YouTube頻道玩遊戲放下偶包 咀出「大媽的愛」 無懼女神形象崩壞

文: 羅志宏
2023.07.03

由Marf(邱彥筒)、Gao(沈貞巧)、Day(許軼)、Candy(王家晴)、Winka(陳泳伽)、Ivy(蘇雅琳)及 Sumling(李芯駖)組成的本地女團COLLAR,於6月30日推出YouTube 頻道「COLLAR COLLECTS」,透過遊戲、深情剖白、工作日常等不同題材,將各成員最真實一面呈現觀眾眼前。

COLLAR於首集分成兩組進行遊戲比試,由Marf、Day、Winka組成的「壽星組」,跟Gao、Candy、Ivy、 Sumling的「剩低班人」對壘,大玩「壽包game」、「最短長壽麵」、「吹蠟燭」、「生日帽猜猜畫畫」等多個遊戲,當中「最短長壽麵」兩組各派兩位隊員將同一條麵咬斷到最短為之勝出,結果由Day、Winka對戰Candy與Ivy,四人表現「瞓身」,玩到嘴對嘴亦毫無尷尬,在旁的其餘幾位成員則笑指她們是「大媽的愛」。

 

節目中一眾成員卸下「偶像包伏」,施展渾身解數,就算玩到咀嘴獻出螢幕初吻亦在所不惜。事後,四人異口同聲表示為節目獻出了螢幕初吻,Day笑言:「睇住佢哋(Candy與Ivy)玩,仲尷尬,好想嘔!」 Sumling反擊表示:「我哋睇住你玩,都好嘔,好似『打茄輪』咁。」Winka就指向來會主動錫其他成員,所以沒有半點尷尬,至於Ivy就大讚Candy嘴唇柔軟、有質感。

雖然Gao被Candy封為首集的遊戲MVP,但她亦難逃跟隊友Candy、Ivy、 Sumling接受懲罰食「菲律賓鴨仔蛋」,其中Ivy對此沒有懼色,一邊剝殼一邊品嚐,還帶動其他隊友鼓起勇氣試食,被封為「勇氣擔當」。

對於成立YouTube 頻道 ,Gao認為可以增加外界對COLLAR的了解,接觸她們工作以外的一面,Ivy笑說:「平時講Day好為食、 Sumling 好大懵,呢啲冇人信,Ivy個口好大,冇實證,原來睇呢個節目就知。」

而Marf表示對此期盼已久:「好耐之前已經有咁嘅期盼,有一日我哋可以邀請唔到嘅人嚟我哋嘅channel。」問到COLLAR會否擔心節目令她們的女神形象崩壞?她們表示不會擔心,滿滿信心的Day還說:「我哋無論任何時候都係女神。」十分惹笑。

 

同場加映:【香港周圍遊】teamLab期間限定展7月登陸九龍灣!6大展區曝光/鯨魚小山谷/發光波波屋

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費試用】PHYSIOGEL全新面膜!✨↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓