香港小姐2023|6號佳麗胡睿涵越南外景等DSE放榜結果 18歲中學畢業就參選 成績係...

文: 羅志宏
2023.07.19

《2023香港小姐競選》正於越南拍攝外景,一眾佳麗當中就有一位18歲應屆DSE考生,6號的胡睿涵(Hanna)就因為身處越南拍攝,而未能回到學校領取成績單。至於TVB官方就回覆傳媒查詢,交代了6號佳麗胡睿涵對DSE成績的感受。

據TVB回覆指,6號胡睿涵(Hanna)坦言DSE放榜前一晚瞓唔着:「今日又有大型表演,同埋又出DSE成績,心情勁緊張。」問到如何知道DSE結果?她說:「係老師話畀我聽,佢睇咗成績就Send張相畀我。所以今日一直都睇住手機,睇吓老師幾時發訊息畀我。」

問到對DSE成績滿唔滿意?Hanna坦言:「其實都係我理想嘅成績,我成績一向都好穩陣,唔係極好但又唔係太差。」問到最滿意的一科?她說:「視覺藝術,成績比預期高咗。」問到學業上的安排?她說:「都會繼續讀,睇吓考唔考到心儀大學。」

 

同場加映:【今期Chill抵】最新影片

 

圖片來源:節目截圖、TVB

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送機票✈️】分享旅行靚相 贏免費機票↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓【免費睇】《香港打卡蛋糕合集》↓

↓50間蛋糕店介紹!附真實食評/選購攻略等↓

↓50間蛋糕店介紹!附真實食評/選購攻略等↓