咁你都唔識|港姐冠軍林鈺洧甜美閨密原來係三孩之母 日系美女Winnie表現怕醜又低調

文: 羅志宏
2023.08.04

由C君、黃紫恩(Jojo)、謝嘉怡(Lisa)擔任主持的遊戲問答節目《咁你都唔識》雲集抵死又貼地的刁鑽問題,透過有趣答問環節,測試參與遊戲嘉賓「CS(Common Sense)指數」。最新一集邀得的三組嘉賓有,黃庭鋒加精靈黃爸爸TK、馮盈盈(FYY)與湯兆昇博士的「雙湯學是學非組合」,及林鈺洧與中一認識至現在的閨密好友Winnie。

今集兩位素人是亮點,除了黃庭鋒爸爸TK之外,林鈺洧的甜美閨密亦非常搶焦。林鈺洧的閨密叫Winnie,不講不知道原來已是三子之母;雖然Winnie表現怕醜又低調,但甜美笑容及傻乎乎氣質甚有入屋潛質。

另外,以《學是學非》「明辯是非」招牌動作出場的FYY,繼續例牌大派表情包,其中的「揼心三連環」更是萌絕全場、爆笑非常。而謝嘉怡今集繼續以獨特的句子結構搞笑,當她round up三組答題表現時,竟以「答咗零個題目」形容其中一組,遭C君揶揄「咁講真係好清晰」之餘,還遭製作組以「莊諧並重」形容。

 

圖片來源:節目截圖、TVB


同場加映:【衝出嚟玩】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費試用】PHYSIOGEL全新面膜!✨↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓