東張西望丨再有東張女神突然宣布暫別節目 28歲梁敏巧將離港赴加拿大進修

文: 羅志宏
2023.08.11

TVB節目《東張西望》近年盛產多位「東張女神」,當中包括現年28歲的梁敏巧(Maggie),近期她以小背心展示豐滿身材,以及勇的採訪風格,而為觀眾認識。不過,梁敏巧日前就在IG社交平台疑似暗示將會離開《東張西望》節目組,事隔一日,梁敏巧接受傳媒訪問時,就突然承認將暫別《東張》。

梁敏巧(Maggie)日前就在IG社交平台疑似暗示將會離開《東張西望》節目組,寫道:「如果我離開了東張西望…你們會不捨得我嗎?」不少網民對於Maggie無預警下突然宣布「離開」而表示驚訝,留言「唔捨得」、「唔好離開啦」、「有更好發展,就離開吧」。

 

時隔一日,梁敏巧接受傳媒訪問時就承認的確將會離開《東張西望》節目組,但為期三星期時間,事關她將會離港到加拿大進修,完成後就會返回節目組,繼續東張西望。

 

現年28歲的梁敏巧(Maggie),於2019年參選香港小姐而入行,當年並未有獲得任何獎項,但隨即簽約經理人合約做親生女,兩年多以來就以兒童節目《Think Big天地》的主持工作為主。Maggie於兩年前正式加入《東張西望》外景主持行列,不時以貼身裝束和緊身上衣出場,性感突圍而出,引起不少話題度,成功接棒獲封為新任「東張女神」。

 

圖片來源:IG@梁敏巧、節目截圖

 

 

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費試用】PHYSIOGEL全新面膜!✨↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓