鄭欣宜神隱多月最新動向曝光!親撰102字長文向容祖兒吐露心聲:「可惜錯過了今次機會」

文: 羅志宏
2023.08.28

有指歌手鄭欣宜(Joyce)因為飽受情緒困擾而停工神隱多月,但亦有關注一眾圈中好友的動向,就好像天后容祖兒(Joey)一連34場的演唱會。鄭欣宜就在尾場的時候為Joey送上花籃打氣支持,更親撰102字長文向Joey訴說心底話,字裡行間意味深長。

鄭欣宜在花籃牌上寫道:「My Dearest 祖祖,恭喜你 GOOD 咗好多場好多場 ANOTHER SIDE 記得出人生第一張碟時,簽咗張送俾祖祖你,嗰時寫話細個事媽媽話大個咗一定要學祖兒姐姐咁勤力。到依家我都仲學緊!好想好想好想可以親自黎睇,可惜錯過了今次機會,唔緊要,唯有等下一次。Love Always,Joyce(欣宜)」。

而容祖兒就在IG社文平台上載相片回覆欣宜,寫道:「Thank u my sweetheart 慢慢來 我地等你」,非常暖心。

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓