東張西望|再有女主持被當眾辱罵:你有冇讀過書呀 梁敏巧去垃圾村捱鬧仲臭到臉容扭曲

文: 羅志宏
2023.09.11

《東張西望》一向關注民生,日前一集就去到元朗區一間村屋進行採訪,探討一位婦人不停撿垃圾,並且堆積在村內的道路上,令村內環境衛生情況嚴重惡劣,一度急劇惡化成「垃圾村」。而女主持梁敏巧(Maggie)在登門採訪期間更遭到事主當眾辱罵:「你有冇讀過書呀?」認真離譜。

《東張西望》女主持梁敏巧(Maggie)早前去到元朗一條「垃圾村」進行採訪,更登門與該名涉事婦人對質。梁敏巧問她為什麼要撿垃圾,卻被破口大罵:「小姐,你有冇讀過書呀?出面嗰啲嘢全部都係環保呀!」、「邊一樣係垃圾你話俾我聽」、「我將垃圾站執得乾事淨淨」...

梁敏巧站在門口一邊聽她的長篇大論,再一邊捱鬧:「我同你講,我係高學歷嘅人,一個月可以搵幾萬。世人點樣睇我都唔緊要」,令她相當無奈。梁敏巧在現場甚至被龐大數量的垃圾臭味導致臉容扭曲,非常專業。

 

同場加映:【今期Chill抵】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送機票✈️】分享旅行靚相 贏免費機票↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓