27歲TVB上位小花陳嘉慧突傳閃電結婚 親回應突然封盤與新歡秘婚傳聞耐人尋味

文: 羅志宏
2023.09.27

現年27歲的TVB上位小花陳嘉慧(Erica),近日突然傳出與新歡閃電結婚的傳聞,日前她出席劇集《你好,我的大夫》宣傳活動時,就親自開腔回應秘婚傳聞,甚有玄機的回答非常耐人尋味。今日(27日),陳嘉慧就在IG社交平台上首度開腔承認婚訊,直認將要嫁人,寫道「冇錯,我是準備要結婚了」,恭喜!

昨日(26日)有報道爆出,陳嘉慧將於今個星期日(1日)國慶日出嫁,與男友閃電結婚,並會北上於深圳文華東方酒店低調舉行婚禮。由於陳嘉慧短時間內被爆出新戀情、閃婚,就惹來不少網民猜測是否有奉子成婚、雙喜臨門的喜訊!今日(27日),嘉慧就在IG社交平台上公首度承認婚訊,撰寫136字公布好消息,全文如下:

「好多謝大家對我嘅關心。

冇錯,我是準備要結婚了
本身諗住慢慢處理好婚禮嘅事之後先再同大家分享呢件開心事

不過我想講其實我唔係閃婚
其實我哋籌備咗一段時間。
只係另外一半係圈外人
所以想低調
希望大家明白同支持
俾啲空間我們吧

應承大家一定會post相同大家分享呢份喜悅」

 


27歲的陳嘉慧(Erica)近年備受TVB力捧上位,2022年擔正劇集《愛上我的衰神》時被傳出與劇中拍檔、前天堂鳥成員許俊豪(Lincoln)傳緋聞曖昧關係,但早前就被發現在IG社交平台Unfollow對方,似乎關係已告一段落。而陳嘉慧就開腔指二人一向是普通同事的關係,以前拍片是為了配合劇集宣傳。

 

對於被指與新男友撻著,更疑似秘密閃婚,陳嘉慧就此傳聞親回應指,「係唔係嘅,大家到時咪知~」,回答得相當耐人尋味,她隨後又補充指自己結婚會公開,未想過閃婚的念頭。

 

同場加映:【今期Chill抵】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【社群送禮】麒麟一番搾啤酒及禮品套裝!↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓