落選港姐楊慧敏宣布結婚大晒與男友接吻照 IG晒鑽戒令網民錯覺以為舉中指

文: 羅志宏
2023.10.17

網紅KOL楊慧敏(Mina)曾先後參加2019年TVB《香港小姐競選》、2021年ViuTV《最後一屆口罩小姐選舉》均告落敗,昨日(16日)楊慧敏就在IG社文平台上宣布結婚,並上載多張男友求婚的相片,放閃晒幸福,其中一張相大晒手上巨型鑽戒,更令網民錯覺以為是舉中指。

 

昨日(16日),楊慧敏在IG宣布結婚喜訊,寫道:「I said“YES”,仲係好Surprised,瞞住我一年的計劃,辛苦晒你哋喇。」從楊慧敏分享的相片所見,其中一張相大晒手上的巨型鑽戒,舉出無名指令鑽戒更為突出,不過就令網民錯覺以為舉中指,非常搞笑。

楊慧敏當年於《2019年香港小姐競選》被視為賽前大熱,可惜最後無緣無緣決賽決賽;兩年後她轉戰ViuTV以「老闆娘」之名參選《最後一屆口罩小姐選舉》僅獲第八名。

 

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【社群送禮】麒麟一番搾啤酒及禮品套裝!↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓