張致恒老婆雯雯疑正式決定離婚分手要狠 今次態度強硬「下一次就係可以POST簽紙一刻」

文: 羅志宏
2023.11.10

「離婚界KOL」張致恒老婆雯雯在誕下第四胎兒子後,與老公關係一度重修舊好,更一起在Youtube拍片與網民互動。正當以為二人夫妻關係再見曙光,日前雯雯第N度在IG限時動態發文,表明決定離婚。

今日(11月10日)是張致恆38歲生日的日子,他於晚上在IG社交平台上貼出生日蛋糕的相片,並再度談到夫妻關係,寫道:「其實可以齊齊整整咁樣一齊食個蛋糕,我已經好滿足,我得一個願望就係希望一家平安,小朋友冇病冇痛,夫妻和睦,冇嘢撐唔過嘅!」


雯雯日前再度於IG社交平台上發火炮轟老公張致恒,直言:「只係放自己付出過啲乜,又唔見你放你做錯嘅嘢!全世界只係話我發癲唔正常、把口唔收,你就付出好多?」、「對小朋友有幾好?基本準時日日返學,請問你又盡咗幾多責任?冇錢、攰、唔知醒,通通都係理由唔返。有返工就係好好?攰就變咗大晒?」、「冇能力照顧好小朋友,就請你盡早放手,如果唔係你只係累咗小朋友。」連續多次對Steven放下狠話,今次態度一樣非常強硬。

至於張致恒日前在IG開直播與網民互動,期間被問到會否真的與老婆雯雯離婚時,張致恒就顯然從容不迫,態度處之泰然,直言「離婚呢啲嘢就唔講啦!睇新聞咪知囉!如果真係要嚟嘅咪嚟囉,都係嗰句,我係唔會想離婚嘅。」


雯雯日前在IG社交平台發布限時動態,第N度又再嗌離婚,她寫道:「我已經可以完完全全無顧慮咁講,我決定離婚,下一次就係可以POST簽紙一刻。至於小朋友,就交畀社工同有關人仕決定去向。」

同日,張致恒就在IG發文表示自己找到了新工作,成功轉行成為「情趣用品店員工」,並同出了一張店內相片,令人相當意外。張致恒就寫道:「實不相瞞,其實我係呢一間情趣用品店嘅員工,已經返咗少少時間,所以如果大家喺旺角見到我行樓梯上去一間情趣用品店唔使擔心,我係去返工啫...」至於網民留言呈兩極化:「你老婆岩岩先嗌緊離婚咋喎」、「準備第五胎 加油」、「俾心機做,行行出狀元」。

同場加映:【著數慳家王】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓