29歲女藝人王虹茵宣布結婚喜訊!IG貼男友求婚相:「六年入邊相遇相知到相愛」

文: 羅志宏
2024.01.22

現年29歲的女藝人王虹茵(Sharlene),今日(22日)在IG社交平台上貼出男友求婚相,宣布結婚喜訊,寫道:「我們在一起快7年了,謝謝你喺咁多年入邊對我嘅照顧 ,永遠給我無限支持力量,包容我嘅直率...」

王虹茵在IG社交平台上公布結婚喜訊,寫道:「Happy to announce, I SAID YES! Lenelene 要結婚了!我們在一起快7年了,謝謝你喺咁多年入邊對我嘅照顧 ,永遠給我無限支持力量,包容我嘅直率,孩子氣,又愛哭又愛笑!六年入邊相遇相知到相愛,太不可思議。但幸運地我們很愛與對方分享,不管是每天嘅經歷,開心唔開心,各種新奇好玩,美的事物…我們就像好朋友,什麼都可以聊!我的未婚夫,喜歡你,是我做過最好的決定!期待未來日子共你渡過更多難忘嘅時間,不忘照顧我,也可以讓我照顧你!」

出身《#後生仔傾吓偈》KOL的王虹茵畢業於浸會大學體育及康樂管理系,因體操成就卓越而獲頒全額獎學金。從小學習藝術體操的她,是國際體操總會的韻律體操教練。加入TVB後,王虹茵先後參與過不少劇集演出,包括《青春不要臉》、《黃金萬両》、《隱形戰隊》,亦曾參與《Think Big 天地》、《勁歌金曲優秀選第》的主持工作。

 

同場加映:【衝出嚟玩】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓