41歲文凱玲宣布結婚嫁圈外男友!晒過大禮相片金器陣容超誇張足足12對龍鳳鈪

文: 羅志宏
2024.02.28

文凱玲宣布結婚嫁圈外男友!現年41歲的女藝人文凱玲最近在劇集《狀王之王》再有令人難忘的演出,現實中的她就與拍拖5年的圈外男友Jason將於3月中正式結婚。文凱玲更公開了在早前完成傳統過大禮的相片,除了大晒鮑參翅肚、巨型花膠等海味,更曝光超誇張的金器陣容!今日(28日),文凱玲正式發布婚照,透露3月中的婚禮已進入直路!

文凱玲今日(28日)正式發布婚照,一對準新人去到影樓及西貢一個農莊影婚紗相,充滿歐陸風情,意境相當唯美,準新娘Connie中門大開力谷事業線,吊帶喱士的設計盡顯女人味。文凱玲透露:「我哋嘅婚禮進入直路喇!忙完《狀王之王》宣傳後,就密鑼緊鼓搞緊3月中嘅婚禮,多得各方專家同朋友幫手,籌備得好順利。」

 


文凱玲將於3月中與拍拖5年的圈外男友Jason拉埋天窗,從過大禮的相片所見,當日有足足八個大禮籃擺滿地,而且有超誇張的金器陣容,包括12對龍鳳鈪、金豬牌、金鏈等,擺滿整個客廳金光燦爛,排場相當勁。

文凱玲提到疫情之前男友Jason已經求咗婚,幾年後終於一步一步著手籌備婚禮,雖然本身想一切從簡,但想不到加拿大長大的Jason想跟足傳統過大禮,最後感到非常驚喜。



同場加映:【香港周圍遊】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【社群送禮】麒麟一番搾啤酒及禮品套裝!↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓