玲玲友情報|麥玲玲初出道無人識獲安德尊有情有義幫手!大王爆圈中兩位萬歲女王

文: 羅志宏
2024.02.22

堪輿學家麥玲玲帶領黃紫恩(Jojo)、蔡景行(行仔)主持的清談節目《玲玲友情報》,逢周三晚10點J2(82台)播映。最新一集主題為「好人唔係咁樣做」,嘉賓是人稱「大王」的安德尊。

玲玲師傅再度請來「大王」安德尊任嘉賓,節目中提到當年是珍姐曾勵珍拉攏二人認識,玲玲師傅說︰「嗰時書展出書,自己啱啱出道無人識、無錢,好多嘢都係打心口。已經搵咗家燕姐同記者嚟,仲爭個司儀,珍姐介紹我搵安德尊。」記者會後安德尊分文不收便離開,她補充︰「我塞極利是畀佢都唔要,仲掉返畀我,呢份恩情我好記得。」

 

 

大王在圈中出名人緣好,試過台前幕後迫爆錄影廠,為他慶祝生日。節目中,大王提到拍《都市閒情》時玲玲師傅素有「萬歲女王」稱號︰「佢次次成車食物推入錄影廠萬歲。」又大爆圈中另一位喜歡萬歲的是「新聞女王」佘詩曼。

 

 

 

同場加映:【香港周圍遊】最新影片

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【社群送禮】麒麟一番搾啤酒及禮品套裝!↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓

↓麒麟一番搾啤酒杯/櫻花富士山杯/櫻花玻璃碟↓