玲玲友情報|J2女神黃紫恩Jojo驚爆曾被潛規則 揭TVB攝石人奇技面皮極厚

文: 羅志宏
2024.02.25

堪輿學家麥玲玲帶領黃紫恩(Jojo)、蔡景行(行仔)主持的清談節目《玲玲友情報》,逢周三晚10點J2(82台)播映。最新一集主題為「好人唔係咁樣做」,嘉賓是人稱「大王」的安德尊。

主持Jojo在節目中大爆自身經歷,入行已有4年的她笑言經歷不少圈中潛規則,又爆料做新人時的多番奇遇,她笑說︰「你知公司每一年好多活動,我哋會一行行企拍片。試過有位比我前輩小小嘅姐姐,係咁喺後面推我,心諗我哋都排到第5、6行,算數啦。」連番被推的Jojo最後忍不住提出調位,對方亦欣然接受。

 

 

 

 

另一趟Jojo親眼目睹一位攝石藝人的「奇技」,她忍不住讚嘆表示︰「你知我哋會分一、二、三線(藝人),有啲新人係六線,有次居然畀某人由第六行走到去第一行大合照,雖然係側邊位,已經好勁。你知嗰幾幅人牆幾難攝。」Jojo還遇過貪小便宜的拍戲對手,三番四次取走拍攝用的薯片、糖果等道具,直到助導出聲,對方才若無其事交還,面皮非常厚。

 

 

同場加映:【香港周圍遊】最新影片

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【免費試用】PHYSIOGEL全新面膜!✨↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓ 逆齡秘方㊙️! 實證即時提升肌膚彈性 ↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓