中年好聲音2丨譚輝智獲全家人撐靚老婆曝光 網友讚似年輕張栢芝:可直接出道

文: 余美鳳
2024.03.28

《中年好聲音2》圓滿結束,三甲強者古淖文、譚輝智及顏美羔連日來工作之餘都忙於慶祝,其中輝智日前為「輕鬆啲」網台開直播,特別邀請太太出心出聲幫忙,為他拍攝在日本居酒屋燒串燒的搞笑畫面,吸引不少網友大讚譚太人靚聲甜。

同場加映:金像獎提名女主角│衛詩雅曾被嫌棄冇人氣失機會 零收入與陳家樂互相借錢度日 

今年《中年好聲音2》跟上一屆不同,上屆的「阿嫂團」人才鼎盛,而且因為各自支持自己的丈夫參賽,都意外成為好姊妹,特別是周吉佩、顏志恒和魏嘉信的太太相當老友,而且顏值之高成為熱話。今屆三甲人馬暫時只有輝智成家立室,決賽當晚他獲得家人及太太全程鼎力支持,其實輝智的太太以往在公開活動都有露面過,不過就低調戴住口罩且拒絕合照,直至輝智完成比賽後,太太終於以真面目示人。

 

 

輝智太太原來係靚女一名,五官標緻眼大大,看上去似年輕時代的張栢芝,輝智實在有眼光。日前輝智為「輕鬆啲」開直播時,太太都有幫手掌鏡拍攝,非常落力,期間不少網友都留言讚靚女,輝智說:「佢哋個個留言讚你好靚喎,你出唔出鏡呀?一齊出鏡啦!」可惜最終遭鏡頭外的太太拒絕,輝智續言:「我唱歌好聽啲定太太唱歌好聽啲?我靜靜雞話你知,係佢唱得好啲,將來有機會叫佢表演畀大家聽!」然後太太即時搵嘢掟輝智,認真搞笑!輝智除了愛太太之外,亦好錫一對仔女,今次決賽揀《屈到病》都是因為一對仔女鍾意聽,而最後的必殺歌原本他想點《大個仔》一曲畀仔女聽,不過最終選了《記憶棉》。輝智在另一直播被劉威煌重提選錯歌的事,他搞笑回應說:「你知唔知點解我揀《記憶棉》?因為我知評判係MC,我上網搵就搵到呢首歌,我原本係諗住刷鞋,諗住唱MC冇死,點知唔係Maria Cordero,係另一個MC!」

《中年好聲音2》的「阿嫂團」都集中在「輕鬆啲」的兄弟上面,除了輝智太太外,還有劉威煌太太、甘永傑太太、梁思傑太太以及梁浩賢的女友,同樣都是高顏值一族,幾位兄弟在比賽中成為朋友,自自然然大家的另一半都越來越熟絡。

 

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【送PHYSIOGEL全新男士護膚系列】

↓ 為男士們全天候水分修復💧↓

↓ 為男士們全天候水分修復💧↓

↓【夏日密密賞☀️】小魚兒海鮮盛宴😍 ↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓

↓ 烤魚二人餐 / 龍蝦二人餐 / 炭火風味烤凌波魚 / 澳洲龍蝦!↓