對答如流!迪士尼樂園巧遇「識講嘢」垃圾桶 竟然迫遊客做1件事勁爆笑

文: 張詩朗
2024.04.03

垃圾桶都識講野?每一位前往主題公園的遊客都希望得到歡樂的體驗,近期就有網民分享自己前往迪士尼樂園時,被園中的發聲垃圾桶逗笑的經歷,引來網民熱議。

近日有網民在小紅書分享一段影片,並以「話嘮垃圾箱包攬我全年笑點」為題。片中可見一個迪士尼園區的垃圾桶正在與樓主聊天,垃圾桶問樓主是否今日生日,並向她說生日快樂。樓主隨即回答「那你是不是要送個垃圾比我」,一旁的飼養員隨即附和,向垃圾桶說「姐姐問你係唔係要送個垃圾比佢」

垃圾桶爆笑回應道「可以啊,我有好多,快啲攞呀」「就剛剛扔進來那一塊吧」,樓主則問「你裡面有什麼垃圾」,垃圾桶介紹自己有雪糕袋,樓主則開玩笑指你沒有我想要的垃圾。

垃圾桶回應「你攞啦,唔使客氣,真係攞啦,唔好假攞呀你地,你地好想要架我知道!」。樓主叫垃圾桶「執多d翻黎我揀下」,最後垃圾桶不停旋轉並重複說「你攞啦」「做咩唔攞呀大家都扮攞既,可以攞架,有好多垃圾架唔駛擔心我」

影片引來大量網民留言,表示場面極度爆笑。

點擊看網民精彩留言

來源:小紅書

同場加映:【衝出嚟玩】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送機票✈️】分享旅行靚相 贏免費機票↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓ 請您免費飛轉日/韓/泰!↓

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓