逆天奇案2丨56歲黃智賢半裸爆肌唔輸小鮮肉 江嘉敏眼發光:爸爸你應承畀我…

文: 余美鳳
2024.04.08

黃智賢在無綫劇《逆天奇案2》飾演幹探Nic Sir,56歲的他一身西裝打扮筆挺有型,跟劇中女友蔣祖曼更上演床戲。近日,黃智賢忽然半裸爆肌影相,展示健身成果,完全不輸小鮮肉,更令年輕27載的江嘉敏high爆留言,表示要…

同場加映:中年好聲音2丨古淖文認半紅不黑浮沉15年欠運 學習謙卑求進:當年贏冠軍一定囂 

平時衣著密實的黃智賢,近日忽然在社交網「派福利」,上載健身自拍,半裸上陣的他胸肌結實,六塊腹肌線條亦出晒嚟,身形fit爆!他寫道:「練的是身體;磨的是鬥志!為新角色裝備自己!郭大俠,加油!#武林」

原來黃智賢在新劇《武林》任男主角,角色是武林高手,不但跟女主角高海寧有感情線,女方更大爆他將有一場街頭裸跑戲,黃智賢當時說:「希望到時有朱古力啦!」因此他瘋狂健身,又學習打拳,務求以最佳身材拍攝,結果真的練成朱古力身材。

黃智賢的毅力獲不少圈中好友讚賞,他在《武林》的拍檔江嘉敏即留言:「哇哇哇!爸爸你應承咗比(畀)我👀👀👀🤚🏻🤚🏻🤚🏻(睇睇睇摸摸摸)。」黃智賢搞笑回應:「我要考慮下。」袁偉豪大讚他「嘩Ben哥哥有料到」,林子善、陳煒、方力申、陳自瑤、龔嘉欣及趙璧渝等亦留言讚賞。有網民搞笑表示小時候看黃智賢主持的《閃電傳真機》及演出的《真情》長大:「我細個認識你係咁樣,到依家我胖成球你都仲係咁樣,點解你唔識老?」

 

圖片來源:IG、大會提供

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【搶先送❗】Rollink可摺疊行李箱🧳!

↓ 全球最薄!免費成為全港首批用家 ↓

↓ 全球最薄!免費成為全港首批用家 ↓

↓【U Jetso】Mother Pearl圓貝健康好味便攜輕食!↓

↓ 方便又健康好味!多款口味可供選擇! ↓

↓ 方便又健康好味!多款口味可供選擇! ↓