吳若希極誇張水腫變膠面整容樣 網民質疑進化失敗 本尊咁回應…

文: 余美鳳
2024.04.08

吳若希(Jinny)最近挑戰自己大玩「日更30天挑戰」,逼自己每日po靚相。日前吳若希與老公及仔女快閃廣州歎美食,並分享幾張淡妝照,誰知她的最新容貌竟然腫口腫面,不但嚇親網民,不少人毫不客氣留言,質疑她整容失敗!對此,吳若希解釋…

同場加映:中年好聲音2丨古淖文認半紅不黑浮沉15年欠運 學習謙卑求進:當年贏冠軍一定囂 

吳若希日前帶仔女北上,她上載幾張食飯獨照,留言:「開估~帶左(咗)對仔女快閃廣州融創!但對於我嚟講,最精彩唔係玩~係食!」

相中,一頭長直髮的吳若希化淡妝,大擺扮夾餸、飲龜苓膏、托腮等甫士,不過離奇的是她看來比平日明顯水腫得多,網民竟一時認不出她是誰,懷疑她整容過度:「塊面打咗咩?成個麵包超人咁.....」、「點解塊面咁膠嘅」、「點解個樣越嚟越唔似吳若希嘅」、「完全唔同咗樣變咗另一個人咁喎,過關出境嘅時候會唔會遇到好大問題㗎」等等,亦有不少人指她變得似田蕊妮和王子涵。

有人留言問吳若希「做乜搞成咁呀?唉」,獲本尊留言解釋:「唔使唉~ 女人仲有幾日會腫d既~~過幾日食返d清淡嘢就自然會好ga~ 放心。」暗示純粹因月經來潮而特別水腫。有網民更搞笑地說:「偶像 Jinny姐,千祈唔好食到好似您妹Joey(戴祖儀)咁呀!」明寸戴祖儀面大,吳若希搞笑回覆:「你咁樣好hurt佢!」

圖片來源:FB、IG

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【搶先送❗】Rollink可摺疊行李箱🧳!

↓ 全球最薄!免費成為全港首批用家 ↓

↓ 全球最薄!免費成為全港首批用家 ↓

↓【U Jetso】Mother Pearl圓貝健康好味便攜輕食!↓

↓ 方便又健康好味!多款口味可供選擇! ↓

↓ 方便又健康好味!多款口味可供選擇! ↓