劉佩玥被路人集郵「叫唔出名」 仍大方合照笑容甜美勁「圈粉」

文: 余美鳳
2024.04.15

現年34歲嘅劉佩玥(Moon)出道以嚟拍咗多套劇集,而TVB嘅藝人喺馬來西亞一向都好受歡迎,而Moon都非常入屋。不過日前Moon竟然發生咗「類」杜德偉事件,但佢就一啲都冇尷尬,大方化解!

人怕出名豬怕肥,做藝人就掉番轉,最怕唔出名!日前Moon喺大馬被路人認出要求合照,不過對方竟然叫唔出佢個名,路人仲喺小紅書Post出留言,問Moon咩名:「KLIA巧遇TVB演員|誰知道她的名字?既然巧遇明星了,說得出她的名字才能拍照,結果一時緊張完全想不出。」

同場加映:中年好聲音2丨顏米羔離婚投資失利陷中年迷失 認任性放手一搏:為媽媽爭番啖氣

雖然呢位路人叫唔出佢名,為集郵而集郵,不過相中見到Moon一啲都冇尷尬,仲笑得好甜,貼近舉yeah。相中嘅佢打扮非常撲素,不過就妝容精緻同set晒頭,同喺電視上見到冇分別,非常完美!唔少網民都留言解答佢:「劉佩玥,她超甜!」、「香港的明星真的好親切,被圈粉了。」、「真人好高!」

 

 

現年34歲的劉佩玥(Moon)2013年當選港姐季軍後,簽約TVB拍下《四個女仔三個BAR》、《一屋老友記》、《跳躍生命線》等多部劇集,捱足10年,終於在2022年憑台慶劇《美麗戰場》「李靜兒」一角首奪「馬來西亞最喜愛TVB女主角」,成為大馬視后後,人氣非常高。

圖片來源:Instagram

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】滿分好評驅蚊劑!↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓