28歲TVB小花黃紫恩傳被鍾培生「寵幸」 林作抽水引本尊親回:鍾先生高質

文: 余美鳳
2024.04.22

現年33歲的鍾培生近年成為話題人物,富三代出身嘅佢一直都冇對外公開固定伴侶,因此唔少人都好好奇佢「情歸何處」。日前佢出席公開場合時,一名TVB小花就坐喺佢身邊,驚傳佢成為鍾培生新寵。

同場加映: 娛樂 • 打天下2│AK即學即打動作比上輯華麗 Tiger武術底子身手獲導演讚賞

日前鍾培生分享自己出席仁濟醫院晚會嘅相,當中一張見到鍾培生老友陳爾正以及其TVB小花老婆陳詩欣,另外仲有多位美女,而另一位TVB小花黃紫恩(Jojo)坐正鍾培生旁邊,因此有傳呢位TVB小花成為鍾培生新寵。不過從另一張合照上看來,可以企到鍾培生身邊嘅係當晚身穿低胸紅色長裙嘅松岡李那,而鍾培生之前都有同松岡李那拍攝佢「Date With 鍾培生」系列短片,網民估計二人關係匪淺。

 

然而鍾培生之前曾經拍片指如果女生對侍應冇禮貌,就會大扣分,有網民問到當晚嘅美女對侍應生有冇禮貌,鍾培生就回覆:「個個都好有禮貌,好朋友。」鍾培生死敵林作又出嚟抽水,表示:「搵TVB女沒問題,不過再多女,都不如有一位長期相伴的紅顏知己。好似我同左美美(裕美)已經一齊5年咁,咁樣細水長流,方為人生上策。」而主角黃紫恩親回:「羨慕作哥你有這段美好姻緣🫶🏻祝你們細水長流幸福美滿,鐘(鍾)先生是香港少有的高質男孩子,我是不敢高攀的🥲」

鍾培生之前曾被袁嘉敏爆料,又被網紅Ashley追「賠償金」,私生活非常精彩。近期他的IG密密更新短片,發表自己對社會,娛樂圈或是兩性相處的意見,自信表現令人欽敬。有指鍾培生家族生意過百億,所以佢亦被視為城中「筍盤」,所以佢亦一直不愁寂寞。

圖片來源:Instagram

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】滿分好評驅蚊劑!↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓