Edan呂爵安突「跳槽」認Loong9成員? 爵屎笑住驚:會唔會被花姐捉

文: 余美鳳
2024.04.24

MIRROR成員呂爵安(Edan)一向好有幽默感,玩social media功力更是出神入化,吸納了不少路人轉粉。昨日(23日)剛出席《12怪盜》粉絲見面會的Edan,​​​​​在社交網「上水」分享靚仔相,但他竟然笑自稱是友台Loong9成員?引發爵屎大爆笑!

同場加映:打天下2│AK即學即打動作比上輯華麗 Tiger武術底子身手獲導演讚賞 

Edan昨日以靚仔眼鏡look現身「12怪盜團魂見面會」,有粉絲抽中親筆簽名1:1人形立牌,Edan簽名在自己的臉上,搞笑說覺得自己似哈利波特。事後,Edan在網上派福利po出一系列靚相,其青靚白淨的造型似時流行的「小奶狗」風格,意即「年紀小、溫柔、撒嬌又癡身的犬系男友」。他留言問道:「其實….咩係小奶狗?🍼🐶#又選擇困難症 #又嚟民意調查吓先 #俾你放第一張你會放邊張 #下次再見❤️」

他在Threads亦有上載這批靚相,不過他語帶雙關留言:「小奶狗?🍼🐶 No,我係大Loooooong9😎 . . . . . . . . . (I mean我係大鼻哥窿嘅傻9(狗), 唔好亂諗thanks🙏)」深明流量密碼的他,竟間接提及友台男團Loong9,網民搞笑回應:「你公司好擔心你亂講嘢」、「玩命示範」、「我要舉報👮🏻 懷疑你想當眾講粗口兼且抽隔離台男子組合水🤣🤣一箭雙雕」、「你會唔會比(被)花姐捉」、「小心入錯團」等,更有人將Edan key成Loong9全隊。

此外,Edan出名是一名「妹控」,日前Edan分享自己駕車的型男照,原來由妹妹小如豬操刀。他大讚自己:「Threads妹豬mode:如果有個男仔咁樣車我我一定沉到落地核♪(´ε` )」但當網民問:「如果有個男仔🤭用呢招氹你個妹上車😅你個心情到時會唔會沉到落地核?」Edan即留喊到傻的顏文字「(;´༎ຶД༎ຶ`)」,相當搞笑,有網民笑言若將來小如豬出pool(拍拖),Edan一定要開live剖白心情。

圖片來源:IG、Threads、axc.07_priv@Threads

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】 Midea美的25公升氣炸焗爐!↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓ 結合「氣炸」同「烘焙」︱0.2秒即熱︱7種烹調模式↓

↓【必收藏】最新深圳食買玩攻略!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓

↓ 大灣區一小時生活圈!最新打卡熱點/熱門美食等!↓