陳自瑤女兒12歲生日晒蛋糕自拍慶祝 王浩信IG被發現咁樣向老婆表態非常罕見

文: 羅志宏
2024.05.01

陳自瑤(Yoyo)與王浩信這一對「話題夫妻」一直備受網民關注,二人的感情狀況多次傳出婚變,但兩位當事人每次都不欲多談,令傳聞多年來繼續滿天飛,仍然是一個謎團。日前,陳自瑤就為女兒QQ慶祝12歲生日,在IG社交平台上Po了自拍靚相慶生,而老公王浩信亦被發現火速向老婆表態,非常罕見!

陳自瑤日前在IG社交平台上分享了為慶祝女兒QQ的12歲生日的準備,見到Yoyo手捧蛋糕自拍,又準備了氣球裝飾,盡顯囡囡少女心,明顯母愛滿瀉。Yoyo就配文寫道:「眨吓眼寶貝又大一歲了!特意送給寶貝的小驚喜,蛋糕和汽球也太可愛了吧,Happy birthday my Love!」

Yoyo身為好媽媽就大晒蛋糕自拍為囡囡慶祝,而爸爸王浩信雖然就「冇影」,但都在Yoyo出Po不久後極速畀Like,向老婆表態讚好,因而引起網民熱議,而一眾圈中好友連詩雅、沈卓盈都留言祝賀QQ生日快樂!


香港婚後事|陳自瑤秒殺「出軌」言論極尖銳 斬釘截鐵爆seed:兩樣都唔得!

TVB劇集《婚後事》早前播出時贏盡話題度,而四大主角之後為全新綜藝節目《香港婚後事》擔任節目主持,去到Camping場地大談兩性關係,陳自瑤於節目中討論到「肉體出軌」VS「精神出軌」的話題時,一聽到這道題目,即斬釘截鐵謂:「兩樣都唔得!」黎諾懿即反駁:「諗吓咋喎。」陳自瑤聞言即一臉認真向黎諾懿拋出兩條相當尖銳的情境題,分別為「如果你老婆同你一齊,佢不停諗緊第二個男人,你接唔接受到吖?」及「如果你老婆出完軌一次返番嚟你度,你接唔接受到?」即成功令諾懿陷入苦思,並坦言確有一個狀況難以接受。

之後陳自瑤再追問黎諾懿:「如果佢鍾意咗另一個,佢之後返番嚟屋企,但個心都係飄走咗,咁又得唔得?」此時羅子溢即衝出來企圖解圍,不過卻引起賴慰玲勁大反應:「呢個好殘忍!」

 

同場加映:【衝出嚟玩】最新影片

 

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】滿分好評驅蚊劑!↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓