大埔夾公仔機現巨型曱甴攬枕 有人鍾意夾?網民嘩然:好重口味

文: 溫藹紅
2024.05.04

近年本地興起夾公仔熱潮,不論大人細路都喜愛去夾公仔,然而大埔商場最近就有一部分夾公仔機,放置另類公仔「巨型曱甴」,樣貌驚人令不少網民嘩然,不過原來有部分人好鍾意夾,惹來大批網民直言「好重口味」!

有網民早前透過社交平台群組發帖,表示經過大埔廣場見到一部夾公仔機,不過內部放置的並非可愛趣緻的卡通公仔,而是一隻隻巨型曱甴,並堆疊在一起,樓主附上相片及影片留言「真心問!有冇人會夾」?

▼原帖▼

從相中可見,該部夾公仔機內全為巨型曱甴公仔,大小猶如巨型攬枕,設計仿真,可以見到每條曱甴腳、曱甴觸鬚。

▼網民分享夾公仔機實況▼

相貌如此嚇人,到底有何人會想夾呢?相片引來網民留言討論,有人就大曝「我夾左兩隻,因小朋友鍾意」、「昨日先見到小朋友攬住隻」,引來樓主回覆笑「小朋友咁重口味」;亦有網民指「好有興趣」,指除了大埔昌運中心亦曾經見到同款夾公仔機。大家又是否有興趣呢?

▼網民留言▼

資料及圖片來源:Facebook@大埔 TAI PO

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓ 【🎁送禮】Gourami夏日時尚游泳套裝🏊!↓

↓具備時尚感及功能性,適合四季穿搭! ↓

 ↓具備時尚感及功能性,適合四季穿搭!  ↓

↓【社群送禮】送ZAO深層倍潤護膚套裝!↓

↓為肌膚注入保濕力量↓

↓為肌膚注入保濕力量↓