香港婚後事|連詩雅挺6個月身孕野外Glamping 爆女王級待遇行去沖涼都有陳家樂扶

文: 羅志宏
2024.05.03

一共十集的《香港婚後事》由陳自瑤、賴慰玲、黎諾懿及羅天宇擔任主持,第四集嘉賓是陳自瑤好姊妹之一的連詩雅(Shiga)。為好好照顧懷有六個月身孕的Shiga,黎諾懿與羅天宇窩心合力炮製營養豐富又均衡的營養餐給Shiga品嚐,令Shiga大感驚艷。

談到結婚半年左右便造人成功,連詩雅坦言是在計劃之內,並謂到現在仍只有她和老公陳家樂知道BB性別,連老爺奶奶也不知道。談到得悉懷孕後心情,Shiga坦言由於當時激動過籠,破壞了原本安排好給陳家樂的驚喜:「佢放工返嚟打開門,我就喊到傻咗,嚇到佢…」Shiga又透露當陳家樂得悉將做爸爸後,回了一個反應令她大感意外,並透露陳家樂直到產檢一刻才落下激動的淚水。

連詩雅續指老公陳家樂自始變成緊張大師:「就算今日嚟拍嘢,佢都會問:『咁你使唔使行山、安唔安全?』」Yoyo即忍不住在旁補充:「連去廁所都要摻扶架。」Shiga聞言更正:「沖涼!沖涼!」又謂即使處理家中狗仔大小便,陳家樂現在也變成「爭住做」:「我係覺得有啲感動,你會見到佢真係有個轉變、好似成長咗咁。」Shiga又分享了老公的「男女有別湊狗」大法,並笑言陳家樂將來一定是嚴父。

 

同場加映:【衝出嚟玩】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【限時搶⚡】Cetaphil舒特膚清爽無油保濕水感啫喱!↓

↓ 舒緩乾燥、繃緊和粗糙等缺水症狀!/ 能即時被肌膚吸收!↓

↓ 舒緩乾燥、繃緊和粗糙等缺水症狀!/ 能即時被肌膚吸收!↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓