湯洛雯婚後首個生日喜迎37歲晒巨鑽搶鏡 老公馬國明冧爆講love you高調放閃

文: 羅志宏
2024.05.07

新婚人妻湯洛雯(靚湯)昨天(6日)喜迎37歲生日,除了早前與好友「2Line黨」和「鐵馬家族」一起慶祝外,當然少不了和老公馬國明一起度過正日生日。今年是她首次以「馬太」的身份慶祝生日,馬國明就認真Sweet爆,為靚湯準備了一番甜蜜,實行高調放閃。

湯洛雯今天(7日)就在IG社交媒體上分享了慶祝生日的短片,見到二人到了一家高級餐廳用餐,撐枱腳之餘又準備了生日蛋糕,送上鮮花氹老婆,相當貼心。之後,二人自拍甜蜜互動,馬明更一度情不自禁地說了一句:「love you」,最後正當兩人錫錫時就被cut了,一臉幸福不言而喻。

湯洛雯在IG冧爆發文寫道:「他不是一個會給別人驚喜,更不算是一個浪漫的人,但是他就是那一種只要你跟他說過,他便不會忘記嘗試努力做好的另一半,謝謝你為我改變,這已經是最好的生日禮物 @kennethmkm。」有網民更留意到靚湯手上戴著的巨型鑽戒非常吸引眼球,可見馬明非常寵愛靚湯!

湯洛雯婚後數個月一直鮮有現身幕前工作,因而引起許多猜測,以為正在密切「造人」生B,而早前靚湯更被不少網民指腰部變粗,疑似孕味甚濃,紛紛懷疑靚湯已經懷孕。不過,靚湯日前在IG社交平台上大晒fit爆靚相,似是間接回應懷孕傳聞。相中見到靚湯婚後繼續瘦出新巔峰,fit爆運動look盡顯纖瘦身材,U領低胸輕露事業線,明顯清減不少,仍然狀態大勇,甚至鎖骨線條都非常明顯,完全是瘦身有功。其實靚湯早前都講過會順其自然,會享受婚後二人世界,令不少網民都希望盡快聽到靚湯的好消息!

同場加映:【著數慳家王】最新影片

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

↓【送禮】滿分好評驅蚊劑!↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓旅遊必備!一支驅蚊+防床蝨~↓

↓【社群送禮】送ZAO深層倍潤護膚套裝!↓

↓為肌膚注入保濕力量↓

↓為肌膚注入保濕力量↓