35歲梁洛施積極復出拍戲!全身Dior行頭價值呢個數?網民卻放錯重點:唔同咗樣嘅...

文: 黃樂恩
2024.05.10

35歲梁洛施(Isabella)曾與李嘉誠之子李澤楷交往,為對方誕下3子後仍進不了豪門,走上分手一途。近年梁洛施開始復出拍戲、接拍廣告,亦時常在社交平台上分享生活日常。日前她就上傳了一張近照,一身行頭全出自Dior,估計價值近7萬港元,但有網民錯將焦點放在梁洛施的樣貌上,「好似唔同咗樣嘅?」

梁洛施昨日(9日)於在IG社交平台上分享最新近照,並寫道:「Good weather, feeling good with @Dior」。從相中可見,梁洛施紥起馬尾,身穿白藍色橫條紋上衣搭配深色牛仔褲,整體穿著看起來相當輕鬆休閒,不過仔細一看能發現,原來一身行頭都是出自Dior,手上更拿著由Maria Grazia Chiuri設計的Dior Toujours手袋,全身行頭估計接近7萬港元。帖文一出,便吸引過千人讚好,有人看後大讚梁洛施衣品好,但亦有網民錯將焦點放在梁洛施的樣貌上,留言直指「好似唔同咗樣嘅?」照片中,梁洛施以側面示人,鼻子部位看起來相當不自然,未知她是否濾鏡開得太重,令樣貌失真。

▼梁洛施全身Dior行頭▼

事實上,近期梁洛施亦不時都以一身DIOR造型示人,早前她就在Instagram上分享日常生活照時,都出現不少DIOR產品,當中包括手袋、飾物配件、服裝等等,就連今年DIOR春夏新款大熱手袋的Jolie Top Handle都有,身家財力絕對豐厚。

▼梁洛施其他DIOR造型▼

來源:IG@isabella.leong、DIOR

用App睇片‧賺積分‧換獎賞!

認住 U Fun 標誌「」, App內睇文同睇片可隨時捕捉U Fun彩蛋, 換領現金券及禮品!

開啟 App 成為會員賺U Fun!

【搶先送❗】Rollink可摺疊行李箱🧳!

↓ 全球最薄!免費成為全港首批用家 ↓

↓ 全球最薄!免費成為全港首批用家 ↓

↓【出Post賺現金賞】《社群》助您發展創作者事業↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓

↓透過發佈帖文賺取收入!立即參加!↓